IndeksCalendarFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin

Share | 
 

 "Teluh"

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
richie_mang2000
Tim Penghibur
Tim Penghibur


Jumlah posting : 573
Join date : 05.03.08
Age : 31
Lokasi : bandoeng - kopo - bale endah

PostSubyek: "Teluh"   Wed Mar 05, 2008 5:40 pm

Taun 1972, waktu kuring kelas II SMA, babaturan nu urang Rancakalong,
hariweuweus, cenah di lembur nu deukeut jeung lembur manehna, keur aya
gerakan ngabersihkeun para tukang teluh.

"Dibersihkeun kumana?", ceuk kuring teh.
"Nya dilekek", cenah bangun sugema, lemburna aman ti pagawean tukang teluh.
"Ah maneh mah, kumaha ngabuktikeunana, eta jalma tukang teluh?", ceuk kuring
teh heran.
"Gampang, cirina lamun aya nu pasea jeung tukang teluh, nu maseanana sok
gering, malah aya nu tepi ka hanteuna"
"Lamun kitu mah, loba meureun nu dibersihkeun teh?"
"Geus tujuh urang!"

Saminggu saprakna paguneman kuring jeung babaturan, warta ngabersihkeun
tukang teluh teh ngajeblag dina Pikiran Rakyat. Korbanna pas 7 urang,
saperti nu disebut ku babaturan. Ceuk warta eta teh, tujuh urang nu
disangka tukang teluh, ditelasan, terus mayitna dikuburkeun dimana wae. Nu
jadi algojo urang lembur Tanjung siang Subang, cenah ngahaja disewa ku urang
Rancakalong, da meureun teu pati tega ari kudu nelasan batur salembur mah.
Harita Sumedang rada "geunjleung" sabab jarang aya kajadian samodel kitu,
malah sainget kuring tepi ka ayeuna, ngan harita-haritana kajadian samodel
kitu di Sumedang. Waktu di sidang, pangadilan pinuh kunu hayang nyaho.

Ngagunusiksa batur ku jalan mistik, diurang disebut teluh, jarang disebut
elmu sihir. Kapercayaan kana teluh kuat pisan diurang, salian di
Rancakalong taun 1972, kajadian ieu sababraha kali mucunghul di Jabar
bagean kidul sababarha taun katukang. Hanjakal ngabuktikeun ayana teluh,
hese. Kungsi maca cenah perkara teluh teh rek diasupkeun kana hukum positif
pidana, keur nampung "aspirasi" masyarakat nu kuat keneh kapercayaanana kana
teluh. Tapi duka lebet henteuna mah, nu jelas acan kungsi ngareungeu tukah
teluh asup ka pangadilan kulantaran disangka neluh.

Ceuk cenah, di aturan jaman Majapahit baheula, aya undang-undang anti teluh,
teu jelas jiga kumaha tah jalma baheula ngabuktikeun tukang teluh. Eta
baheula, tapi ayeuna di Arab Saudi, lamun disangka jadi tukang sihir teh
bisa dihukum atawa paling henteu ditewak pulisi. Saperti nu kaalaman ku
Ruminih jeung Tari TKW ti Indonesia nu ditewak pulisi Arab Saudi, kulantaran
disangka tukang teluh. Maranehna diasupkeun panjara terus disiksa. Sanggeus
Indonesia "turun tangan", dua urang Indonesia nu keur sial ieu, poe ieu
dibalikkeun ka Indonesia. Aya deui dua urang TKW nu tepi ka hanteuna disiksa
ku dununganana, kulantaran disangka neluh dununganana!

Naha kumaha urang Arab Saudi boga bukti yeng TKW nu dikirim ti urang teh aya
nu boga profesi Tukang Teluh? Tah ieu nu cilaka, kulantaran beda budaya tea.
Bangsa urang sok percaya kana jimat atawa isim, biasana keur maksud
kasalametan. Tapi mamawa jimat jeung isim ka Arab Saudi bisa jadi mamala,
disangka jadi tukang Teluh. Dina warta sababraha bulan katukang aya TKW nu
mamawa siki jambe (sigana mah keur jimat) , kapanggih, langsung dituduh
tukang teluh. Meureun, siki jambe keur Urang Arab Saudi kaasup barang aneh,
da di tanah arab mah euweuh tangkal jambe.

Teu di nagara sorangan, teu di nagara batur, dituduh jadi tukang teluh nasib
bisa sial. Di urang bisa dikoroyok batur salembur, di nagara batur malah
leuwih, sabab pamaretahna oge pipilueun percaya kana teluh ...leuwih cilaka
deui. :lol:
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://mangsani.net78.net
adew_SardeW
Tim penghibur
Tim penghibur


Jumlah posting : 860
Join date : 05.03.08
Age : 30
Lokasi : Ls 20 derajat-Bt 23 derajat-Lu 32 derajat East Bandung

PostSubyek: Re: "Teluh"   Sat Mar 08, 2008 6:17 am

SalMAng Nah Eta LEmBUR uRg Dbawa-bawa
Can NYaho TelUH RAnCAKaLONG NyACK MaNG...
SAKaLI diTEluh....BEutENG PinUH Kupalabot....PAlabola....PAlangdada....PalanGpantu...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://profiles.friendster.com/sardew
onyon_die
Murid Baru
Murid Baru


Jumlah posting : 20
Join date : 06.03.08
Age : 33
Lokasi : tebet......

PostSubyek: Re: "Teluh"   Mon Mar 17, 2008 1:56 am

scratch scratch sadew...!!loba keneh belegug,,palang merah,,palangkakan,
palangkaraya,,p Question Question Question kela...palangkakan mnh eksim nya?? hapy smile hapy smile hapy smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
adew_SardeW
Tim penghibur
Tim penghibur


Jumlah posting : 860
Join date : 05.03.08
Age : 30
Lokasi : Ls 20 derajat-Bt 23 derajat-Lu 32 derajat East Bandung

PostSubyek: Re: "Teluh"   Mon Mar 17, 2008 12:02 pm

Surprised Surprised Surprised

Koooooooooooplooooooooook c h bedul b-( lainna palangpaha ddya hapy smile hapy smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://profiles.friendster.com/sardew
vai_ieky
Tim penghibur
Tim penghibur


Jumlah posting : 568
Join date : 07.03.08
Age : 34
Lokasi : Majalaya - Bandung

PostSubyek: Re: "Teluh"   Tue Mar 18, 2008 10:26 pm

Surprised siki jambe hapy smile

ada aja euweuh tangkal jambe nya daun hapy smile

eta jimat sakti salam hapy smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.facebook.com/vai.ieky
muse
Rektor
Rektor


Jumlah posting : 683
Join date : 05.03.08
Age : 29
Lokasi : Unknow Command Eror

PostSubyek: Re: "Teluh"   Tue Mar 18, 2008 11:20 pm

nya nya nya hapy smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://muse.mu/index.php
dabull
Derektor
Derektor


Jumlah posting : 859
Join date : 01.04.08
Age : 21
Lokasi : Ranca BaoK..pas pengkolan Cilegeung

PostSubyek: Re: "Teluh"   Thu Apr 03, 2008 10:17 am

alah..eta meni panjang kitu..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
tchaberry
Rektor
Rektor


Jumlah posting : 662
Join date : 15.03.08
Age : 29
Lokasi : bale'endang berjaia .. hheu

PostSubyek: Re: "Teluh"   Sun Apr 06, 2008 8:04 pm

asa maca koran ui Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
dabull
Derektor
Derektor


Jumlah posting : 859
Join date : 01.04.08
Age : 21
Lokasi : Ranca BaoK..pas pengkolan Cilegeung

PostSubyek: Re: "Teluh"   Sat Apr 12, 2008 8:48 am

da siga koran caritanage Laughing Laughing
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: "Teluh"   Today at 3:29 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
"Teluh"
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1
 Similar topics
-
» "cewe?" cakep yang bkin cewe ngiri ^^
» Additive Oil "GMO"
» P4R R4cinG Ninja"250" LaP4K LeNgK4p G4N' R9,CLD,KOSO,KTC,Yoshimura,X-race,Nui,PDK,Velg+arm JelkeVic Dan P4RT LaiNny
» Habis nonton transformer, dapat "bonus" gokil........
» si "BADAK250R" ninin250 sederhana dri kebagusan :)-NEW UPDATEE !!!

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
 :: obrolan santai :: bodoran baraya sapuluh-
Navigasi: